Kolme toivomustasi tulee toteutumaan! Mitä saisi olla?

“Kolme toivomusta” on alun perin humoristinen satu, jossa on opetus: Voisit saada aika paljon siitä, mitä todella haluat, jos et aina onnistuisi sössimään valinnoissa, joista sitten pääasiassa syytät muita. Sellaista on ihmisyys.

Toivomusten rajaaminen kolmeen sisältää paljon viisautta. Haluamme koko ajan valtavasti kaikkea – olennainen häviää. Jossittelemme: ennen kuin saan tai tapahtuu sitä tai tätä, niin mikään ei ole mitään. Tai toivomme vain yhtenä möykkynä “onnellisuutta”, jota emme kykene palastelemaan teoiksi, joista ottaisimme itse vastuun. Yritetään nyt kuitenkin!

Olen FM Mirka Seppänen ja toimin yrityksessäni Dramastossa valmentajana, terapeuttina ja kouluttajana. Työni perusta on ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa ja coachingissa. Sovellan eri yhteyksissä lisäksi mm. kognitiivista käyttäytymisterapiaa (HOT, psykologinen joustavuus), taideterapeuttisia menetelmiä (luova kirjoittaminen, kirjallisuusterapia), toiminnallisuutta (draamapedagogiikka, NLP) sekä kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin valmennusta (Wellness Coaching). Yritysvalmennuksessa teen mm. reteamingia ja tarinallistamista.

Yksilövalmennuksissa Dramaston pyrkimyksenä on uudistaa terapeuttista kenttää valmennukselliseen suuntaan: helpottaa saatavuutta, keventää prosesseja ja tehdä mielenterveyden hoitamisesta osa ihan normaalia arkea.